Over deze website

Beste bezoeker…

Mijn naam is Pascal Visser en ik zal je hier een beetje uitleg geven over het hoe en waarom van deze website.

Deze website is maar met één doel in het leven geroepen. ‘Positiviteit verspreiden’.
De reden hier achter is eigenlijk heel simpel. Ik heb in mijn leven te veel negativiteit meegemaakt en ben daar zwaar getraumatiseerd door geraakt.
Ik zal je de details besparen, maar ik ben al die tijd psychisch volledig in de war geweest en heb er 51 jaar over gedaan om er weer bovenop te komen.
Ik ben 100% afgekeurd, dus ik kan en mag niet werken en vul mijn dagen veelal met vrijwilligerswerk dat ik nog wel kan en mag.
Daarnaast heb ik heel veel tijd over en zit dus ook veel op social media.

Om mezelf te activeren, na al die tijd thuis stil te hebben gezeten, wilde ik me laten inspireren en motiveren om meer te kijken naar wat er aan positiefs te vinden was in de wereld, in plaats van alsmaar achterom kijken en zien wat er allemaal aan narigheid en negatiefs had plaats gevonden in mijn leven.
Op social media kwam ik veel inspirerende teksten tegen die mij enorm goed deden en ja, soms ook troost boden.
Ik ging op zoek naar steeds meer van die mooie teksten en man, wat waren het er veel!
Wat ik hier jammer aan vond, was dat ik die na het lezen weer wegklikte en ze uit het oog verloor.
Na een poosje besloot ik dan ook om de teksten die mij raakten, motiveerden en inspireerden, om die te bewaren.
Dat doe ik dus in de vorm van de plaatjes die je hier op deze website ziet staan.
Als ik me soms wat somber, verdrietig of terneergeslagen voel, lees ik weer even wat van deze teksten terug en kan er dan vaak weer even tegen aan.

Ik deel deze teksten in de hoop dat ik ook anderen kan inspireren om het mooie op de wereld en in het leven te zien.
Op social media was ik al lid van heel wat groepen waar dit soort plaatjes gedeeld werden, maar wat mij tegen de borst stuitte, was de negativiteit die er vaak vanuit ging.
Teksten over hoe men ooit door iemand verraden was, in de steek gelaten was, gekwetst was of ander leed aangedaan was.
De teksten die ik dan zag, waren dan vaak ook heel generaliserend.
Als men ooit eens door één iemand gekwetst was of men had één keer het vertrouwen geschaad, dan was gelijk de gehele mensheid of een gehele groep mensen niet meer te vertrouwen.
Ik dacht dan vaak aan mezelf; “Is er dan helemaal niets goed gegaan in je leven? Heb je zelfs niet één persoon in je leven die je wél vertrouwen kunt?
Dit kon ik domweg niet geloven en ging vaak het gesprek aan met deze mensen. Helaas mondde dit vaak uit tot een discussie waarbij we niet nader tot elkaar kwamen en ik hem of haar niet duidelijk kon maken dat er wel degelijk heel veel moois te beleven valt in het leven, ook als er hier en daar een tóch ‘rotte appel’ in de fruitschaal lag.
Ik werd er uiteindelijk een beetje moe van om alsmaar dit soort discussies aan te gaan en besloot daar dan ook mee te stoppen.
Wel vroeg ik me af hoe ik dan wél kon doordringen tot deze groep mensen of op zijn minst mijn positieve ‘injectie’ kon geven.

De oplossing was heel simpel. De mensen die ik sprak waren allemaal lid van talloze groepen waarin plaatjes met teksten gedeeld werden.
Ik besloot toen om plaatjes te gaan maken met mooie, lieve, inspirerende en motiverende teksten en die in een aantal groepen te plaatsen.
Ik wilde een tegengeluid bieden aan al het negatieve dat er geplaatst werd.
Ze zouden deze dan vanzelf voorbij zien komen en lezen. Ik ben van mening dat er altijd wel iets blijft hangen van iets wat men ziet of leest, of dat nou bewust of onbewust is.
Dus, door het maken en plaatsen van deze plaatjes, hoop ik een klein zaadje te planten in de harten van mensen, in de hoop dat ze, al is het maar voor een héél klein beetje, zich een ietsiepietsie beter gaan voelen en het mooie in de wereld en in hun leven gaan zien.

Hartelijk dank voor je aandacht.
Ik wens je een liefdevol en gelukkig leven toe.

Pascal Visser